Totaalproject "Cohousing Jean" te Sint-Amandsberg

Totaalproject "Cohousing Jean" te Sint-Amandsberg

In opdracht van G-build en ECTV architecten, heeft ons team de buitenaanleg verzorgd van een gemeenschappelijke tuin rond 10 gezinswoningen. De gemeenschappelijke tuin vormt de groene kern van het bouwblok en is een oase van groen, met een rijke verscheidenheid aan bomen en struiken. 

Elk element onderscheidt zich door zijn unieke groepering, dichtheid, formaat, vorm en functie. Deze diversiteit biedt bewoners en bezoekers een blik op de seizoensgebonden veranderingen in de stedelijke natuur, een ware bron van verwondering en ontspanning.

Parksteen als toepassing op waterbergende fundering.

De parksteen creëert een organisch, richtingloos ontwerp dat harmonieus verweeft met het omringende groen. Voor ontwerpers biedt deze vorm nieuwe mogelijkheden om natuurlijke elementen in stedelijke ruimtes te integreren.

foto’s: Filip Dujardin

Parksteentjes

Een waterpasserend vijfhoekig betonelement met een voeg van 6mm uit beton, dat zijn eigen plaats heeft ingenomen naast regulier vierkant en rechthoekig straatwerk.

Grindgazon

Grindgazon is een zeer interessant en goedkoop alternatief voor ‘groene’ rijwegen, brandwegen of grasparkings. Het is een substraat op basis van zwarte teelaarde, split, compost en gebakken kleikorrels.

Groendak

Een groendak met diverse beplanting biedt tal van voordelen: langere levensduur van de dakbedekking, koelere ruimtes in de zomer en een prachtig uiterlijk.